Sveikata

Kas yra Irigatorius ? Kodėl yra naudinga ?

Taigi, kol didelė dalis žmonių savų dantų išsaugojimui dar neskiria pakankamai laiko – nepaisant įspūdingų moderniosios medicinos ir odontologijos pasiekimų, savus dantis išsaugoti visą savo gyvenimą pavyksta tikrai nedaugeliui.

Priklausomai nuo mūsų pačių ir aplinkos įtakojamų priežasčių, dantų praradimo tendencija išlieka ir, deja, bet vis stiprėja“, nes mūsų gyvenime nemažai suvartojame cukraus – taip teigia Kauno odontologijos klinikos „Angitia“ odontologas M. Gaučys.

Racionalu pradėti naudoti po burnos higienos, o reguliarios priežiūros metu – tik išvalius tarpdančius, nes šis šepetėlis nesuskaido nei dantų akmenų, nei maisto likučių. Optimalu naudoti 2-3 k. per savaitę būtinai su specialia dantų pasta. Tačiau kiekvienu individualiu atveju geriau pasitarti su patyrusiu odontologu. Tarpdančių plovimo vandens srove aparatas-irigatorius Aparatas, skirtas vandens arba atskirais atvejais – specialaus skysčio srove su spaudimu plauti tarpdančius. Ypač tai svarbu vyresniojo amžiaus žmonėms, nes su amžiumi traukiasi dantenos, atsiranda didesni tarpai tarp dantų. Irigatoriuje yra galimybė reguliuoti patiems vandens arba kito skysčio srovės stiprumą.

Tinkamo stiprumo vandens srovė: išplauna iš tarpdančių maisto likučius kartu su apnašomis bei mikrobais; tinka kasdienei dantų, tiesinamų kabėmis (breketais), dantų tiltų bei dantų ant implantų priežiūrai; masažuoja ir stiprina dantenas; pakeičia burnos skalavimą; nepažeidžia nei dantenų, nei dantų kaklelių.

irigatorius galite įsigyti – https://wesmile.lt/