Ruduo yra toks sezonas, kuomet daugiau laiko praleidžiame namuose, o tuomet automatiškai pradedame daugiau gaminti. Tikriausiai beveik kiekvieną dieną gaminame įprastus patiekalus, tokius kaip troškinius, įvairius mėsos patiekalus ir panašiai. Tad šiame straipsnyje norime pateikti kitokius receptus nei įprastai, kuriuos visai paprastai pasigaminsite namuose.
Išsikepkite pyragą
Kai kalbama apie rudeninius pyragus, pirmoji mintis, kuri šauna į galvą yra obuolių pyragas. Ypač jį skanu valgyti dar šviežią ir šiltą, patiektą kartu su ledais. Ledai gali būti įvairūs, tačiau geriausias ir rekomenduojamas variantas yra vaniliniai arba šokoladiniai. Jeigu rudens vakarą nenorite valgyti ledų, tuomet galite rinktis įvairius užpilus. Aišku, tik patartina juos labiau prisiderinti prie pyrago. Jeigu jis yra labai saldus, tuomet jį rinkitės rūgštesnį, kad atsvertų saldumą. O jeigu jis yra rūgštesnis, tuomet variantas yra rinktis saldesnį. Jeigu obuolių pyragą norite gražiai patiekti, nepamirškite ant jo užsiberti cukraus pudros.
Pasigaminkite nekeptą desertą
Dar viena idėja, kurią nesunkiai galite pasigaminti namuose yra naminis tinginys. Kadangi jų variantų yra pačių įvairiausių, vos ne kiekvieną kartą galite gaminti vis kitokį variantą. Pirmasis variantas yra klasikinis, su kakava, jeigu per daug eksperimentuoti nemėgstate, tuomet galite rinktis šokoladinius sausainius arba papildomai dėti riešutų arba razinų. Kitas variantas yra labai panašus, tik jam vietoj kondensuoto pieno ir kakavos reikia naudoti karamelinį kondensuotą pieną. Tinginys gali būti pagamintas ir iš varškės. Šis receptas šiek tiek skiriasi nuo įprasto todėl ir jį pagaminti gali būti šiek tiek sudėtingiau pirmus kartus, o vėliau, kuomet ranka įgus, jį pagaminsite visai paprastai.
Kai norisi patiekalo iš varškės
Kartais, kai nusibosta maistas iš mėsos, galima pasimėgauti irgi sočiu maistu. Gana sotus ingredientas yra varškė, tad iš jos galima pasigaminti labai daug skirtingų patiekalų. Vienas iš variantų yra varškės apkepas. Tai paprastas receptas, nes nereikia ilgai stovėti prie puodų, o pakanka tik jį pašauti į orkaitę ir laukti, kol iškeps. Jeigu norite jį paskaninti, tuomet į jo tešlą galite dėti razinų arba džiovintų vaisių, kurie duos visai kitokią konsistenciją ir skonį. Varškės apkepas gali būti valgomas su grietinės padažu arba uogiene.