Atsimenu, kai pirmą kartą su draugu Maljorkoj paragavom nachos, ir taip įsimylėjom, kad iki šios dienos šis patiekalas ne tik mums, bet ir mūsų šeimai, draugams – nr.1!
Gaminimas labai paprastas!
Naudojau:
* tortilijų čipsus
* mozzarella sūrį
* jautienos faršą (jau paruoštą keptuvėje su prieskoniais ir svogūnu)
* raudoną svogūną
* geltoną ir žalią paprikas
* kons. kukurūzus
* kons. pupeles
* kons. jalapenus
* bbq prieskonius
* raudonėlį
Skardoje, ant kepimo popieriaus, sluoksniavau:
– tortilijų čipsai
– faršas
– daržovės
– prieskoniai
– sūris
Ir taip tris sluoksnius (galit tiek, kiek norit), svarbiausia pabaigti sūriu.
Apdengiau folija ir pašoviau į orkaitę (realiai jiems kepti ilgai nereikia, tik kad sušiltų viskas ir išsilydytų sūris). Tada nuėmiau foliją ir pakepiau dar kokias 5 minutes.
Viršų aptrupinau kalendros lapeliais, svogūnų laiškais, smulkintu pomidoru ir konc. kukurūzais.
Padažas (per pusę, kad valgant juos būtų galima maišyti):
– guacamole (avokadas, česnakas, kalendra, žaliosios citrinos sultys, aitriosios paprikos milteliai, druska, pipirai ir raudonas svogūnas, dar galima pomidorą dėti)
– graikiškas jogurtas (su rūkytos saldžiosios paprikos milteliais ir raudonėliu). Papuošta kalendros lapeliais ir žaliosios citrinos skiltelėmis).
Imat su pištais, traukiat po gabaliuką, mirkot į padažą ir valgot!
O šiaip – improvizuokit ir dėkit tai, ką mėgstat:)) skanaus!
Toks jau mūsų Nachos receptas