Mada

Riebalų nusiurbimas: kaip pasiruošti ir kaip elgtis po šios procedūros

Norint kad kūno linijos būtų tobulos reikia gan stipriai prižiūrėti savo kūno, sveikai maitintis. Neretai tai užima labai daug laiko ir ne kiekvienas gali tam pasiryžti. Kitas būdas, kaip galima išlaikyti gražias kūno linijas yra dietų laikymasis, bet neretai jos būna varginančios, o rezultatas labai trumpalaikis. Jei neturite laiko eiti į sporto salę ir prisižiūrėti mitybą, o jūsų kūno svoris jau priaugo keletą nereikalingų kilogramų ir tenka žvalgytis į vienu dydžiu didesnius drabužius, viena iš svorio metimo būdų yra riebalų nusiurbimas.

Prieš operaciją

Pirmiausia turi įvykti viena arba kelios konsultacijos, kurios metu yra aptariami visi klausimai, vykdoma gydytojo apžiūra, išsakomi lūkesčiai, sutariama procedūros data. Gydytojui labai svarbu išsiaiškinti, kokiomis ligomis skundžiasi pacientas, nes tai gali nulemti operacijos įvykius, o galbūt ji negalės būti vykdoma. Labai svarbu nieko neslėpti nuo specialisto ir į visus užduodamus klausimus atsakyti išsamiai, konkrečiai, nieko nenutylint. Juk gydytojas neužduos tokių klausimų, nes jam tiesiog įdomu. Taip pat labai svarbu papasakoti, kokie vaistai yra vartojami, nes jie gali turėti įtakos gausesniam kraujavimui riebalų nusiurbimo metu. Prieš konsultaciją, verta pasiruošti klausimus, į kuriuos tikitės atsakymo. Kad jų nepamirštumėte galite susirašyti ant lapo. O prieš pačią operaciją papildomo pasiruošimo nereikia, žinoma, jei gydytojas nenurodė kitaip.

Riebalų nusiurbimo operacija

Pirmiausia svarbu paminėti, kad riebalų nusiurbimas yra skirtas pagražinti kūno linijas, bet neskirtas atsikratyti antsvorio. Tai yra labai svarbu, nes daugelis, kurie turi antsvorį, gali manyti, kad jiems tereikia šios procedūros ir antsvorio problemos išsispręs. Toks požiūris yra klaidingas. Riebalų nusiurbimas gali būti atliekamas šiose kūno vietose: pilvo, šlaunų, sėdmenų, rankų, pasmakrio ar krūtinės srityje. Operacija gali trukti nuo vienos iki kelių valandų. Vietose, kuriose atliekama procedūra daromas atitinkamo dydžio pjūvis, per kurį į kūną įvedamas specialus prietaisas, kurio pagalba riebalai yra nusiurbiami. Vėliau, vieta yra užsiuvama ir ji stebima keletą dienų. Tokia operacija atliekama taikant bendrinę nejautrą.

Po operacijos

Per pirmąsias savaites vietose, kuriose buvo atliktas nusiurbimas gali skaudėti, būti patinusios, matytis susidariusios kraujosruvos. Akivaizdu, kad tuo laikotarpiu yra draudžiama aktyvi fizinė veikla, kuri gali pakenkti gijimui. Be to per šį laikotarpį gali būti pasiūlytos papildomos procedūros, kurios skatins gijimą. Priklausomai nuo to, kaip gyja kūno vietos iki 4 savaičių reikia dėvėti specialią aprangą. Po operacijos nustatytą laiką  svarbu lankytis pas specialistus, kurie vertina būklę ir jei reikia imasi papildomų būdų, kurie padeda greitesniam gijimui. Galutinis rezultatas yra matomas po maždaug dviejų savaičių, kai visi patinimai pranyksta. Svarbu paminėti, kad ir randai, likę po šios procedūros ilgainiui išnyksta.